Σελίδες

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

I.P.A.T.Δ.Χανίων-Φιλανθρωπικός αγώνας Μπάσκετ





Χανιά   3 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για μια ακόμη φορά η Τοπική Διοίκηση Χανίων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών -ΙΡΑ Χανίων πιστή στις καταστατικές της αξίες, με την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Χανίων, διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία αγώνα μπάσκετ μεταξύ των ομάδων της ΙΡΑ Χανίων και της ΙΡΑ Καρδίτσας που είχε την χαρά να φιλοξενήσει  στην πόλη των Χανίων το διήμερο 2&3 Φεβρουαρίου 2020.
 Με   “assist”   την αλληλεγγύη ,την φιλία ,   την αγάπη προς τους συνανθρώπους μας και  την ευγενή άμιλλα δια μέσω του  αθλητισμού, οι αθλητές Αστυνομικοί των παραπάνω  ομάδων μπάσκετ αγωνίστηκαν   την   την Κυριακή 02/02/2020 και ώρα 19.00 στο Καμπάνι Ακρωτηρίου Χανίων σε μία διοργάνωση που τίμησε την ΙΡΑ και την επιγραμματική φράση που την  καθοδηγεί από την ίδρυσή της : Servo per Amiceko που σημαίνει υπηρετώ δια της Φιλίας,  .
Γέμισαν λοιπόν «τα καλάθια» της αγάπης με σκοπό να συγκεντρωθουν χρήματα που προσφέρθηκαν στον αθλητικό σύλλογο ατόμων με κινητικές δυσκολίες "ΑΕΤΟΙ ΚΡΗΤΗΣ".
Προηγήθηκε αγώνας επίδειξης μπάσκετ με αμαξίδια . από αθλητές δυο ομάδων και της ομάδας ΑΕΤΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΙΡΑ Χανίων ευχαριστεί από καρδιάς τον ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ,το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ  Δ.Ε.Α  ,την ΙΡΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ,τον Τμήμα Σαμαρειτών του Ελληνικού ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ τους συνδέσμους διαιτητών και κριτών καλαθοσφαίρισης Κρήτης,  αλλά και όλους τους πολίτες και συναδέλφους που γέμισαν ανταποκρίθηκαν στον ευγενή αυτό σκοπό.
Την αποστολή της Καρδίτσας  που συνοδευόταν από τον Πρόεδρο της Γιώργο ΖΑΡΧΑΝΗ και τον Ηγουμενο της Ι.Μ.Παναγιας Σπηλιας Καρδιτσας ,Αρχιμανδριτη Νεκταριο  φιλοξένησαν  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Χανίων με την παρουσία του ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ιωαννη ΠΕΡΑΚΗ  των ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΩΝ Γεωργίου ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ και Γρηγορίου ΜΑΥΡΙΔΑΚΗ του ΤΑΜΙΑ Δημητρίου ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ και της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Σοφίας ΛΟΓΑΡΙΔΟΥ. Την εκδηλωση τίμησαν τα μέλη της Εξελεκτικής επιτροπής Κλεάνθης ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ και Χρήστος ΣΕΝΤΟΥΚΑΣ και ο διαχειριστής του Ξενώνα Φιλοξενίας της ΙΡΑ Χανίων Πέτρος ΤΣΙΡΟΣ.
Στο κάλεσμα των διοργανωτών ανταποκρίθηκαν συνάδελφοι και ευαισθητοποιημένοι πολίτες οι   οποίοι  είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν θέαμα, ήθος και ευγενή άμιλλα. Ενας αγώνας χωρίς εντάσεις μα με πάθος για το άθλημα  .
Οι διαιτητές την αμοιβή τους για την διαιτησία του αγώνα την προσέφεραν για ενίσχυση του συλλόγου ΑΕΤΟΙ ΚΡΗΤΗΣ, ενώ οι κριτές της διοργάνωσης προσέφεραν  τις υπηρεσίες τους διευθύνοντας τον αγώνα αφιλοκερδώς .
Φυσικά παρόν όπως πάντα ο Ερυθρός Σταυρός με τους εθελοντές του για την προσφορά τους στις πρώτες βοήθειες.
Για την ιστορία του αγώνα και μόνο, νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η ΙΡΑ Χανίων με σκορ 47-43.
 
Η ομάδα μπάσκετ της Ι.Ρ.Α των Χανίων είναι ενεργή από το 2011 και εχει συμμετάσχει σε αρκετά τουρνουά αλληλεγγύης κάνοντας πράξη  με αυτό τον τρόπο το  Servo Per Amiceko (Υπηρετώ δια της φιλίας) και το «ευ αγωνίζεσθαι» προάγοντας την ευγενή άμιλλα. Εχει διακριθεί με τη 2η και 3η θέση στη  διοργάνωση COMMAΝDERS CUP  που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Αμερικάνικη Ευκολία Κρήτης, με τη συμμετοχή ομάδων της Αμερικάνικης ευκολίας, της Ελληνικής Αστυνομίας  των ενόπλων δυνάμεων (Πεδίο Βολής Κρήτης,115 Πτέρυγα μάχης, Στρατός, ,Πολεμικό Ναυτικό)
Συνθεση της ομαδας ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ Ευτυχιος ,ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΚΗΣ Νικολαος,ΠΙΤΣΙΤΑΚΗΣ Γεώργιος ΜΑΡΚΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ Μιχαλης,ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Ιωάννης,ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ Αθανάσιος ,ΛΙΑΚΟΣ Γεώργιος, ΓΑΡΑΝΤΩΝΑΚΗΣ Νικολαος, ΝΕΟΝΑΚΗΣ Εμμανουήλ, ΜΠΑΝΤΣΗΣ Βασίλειος ,ΝΕΟΝΑΚΗΣ Νικολαος
Αντίστοιχα η ομάδα μπάσκετ της Ι.Ρ.Α. Καρδίτσας με ενεργή παρουσία από το 2013 διακρίθηκε πριν δυο χρόνια καταλαμβάνοντας την 1η θέση στο εργασιακό πρωταθλημα μπάσκετ στην Καρδίτσα και τη 2η στο πανελλήνιο πρωταθλημα μπάσκετ της αθλητικής ένωσης Βορείου Ελλαδας. Συνθεση της ομαδας
ΠΕΤΡΑΚΗΣ Σωκράτης
ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ Αλέξανδρος
ΜΑΚΡΗΣ  Γιάννης
ΤΑΜΠΑΚΛΗΣ  Φώτης
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Θανάσης
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Ηλίας
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ  Κώστας
ΜΑΣΟΥΡΑΣ Παναγιώτης
ΜΠΕΛΑΓΙΑΣ  Γιώργος

Πρόκειται για δυο ομάδες της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών που συναντιούνται  προκειμένου να βοηθήσουν οικονομικά  την ομαδα ατόμων με κινητικές δυσκολίες "ΑΕΤΟΙ ΚΡΗΤΗΣ".

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Εμμανουήλ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΚΗΣ και ΤΕΠΕΡΙΔΗΣ Βασίλειος

ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΡΗΤΗΣ που ξεκίνησαν ως παράρτημα του Αθλητικού Συλλόγου ΑΕΤΟΙ Αθηνών το 1991, είναι από το 1992 Ανεξάρτητος Παγκρητιος Αθλητικός Σύλλογος ατόμων και κινητικές αναπηρίες.

     Αρχικό  άθλημα  του συλλόγου ήταν η κολύμβηση με μόλις 4 αθλητές, οι οποίοι λειτούργησαν σαν  πυρήνες του ειδικού αθλητισμού στην Κρήτη και ειδικά στα Χανιά όπου βρίσκετε και η έδρα μας.  Έκτοτε οι αθλητές αυξήθηκαν και κατά συνέπεια προστεθηκαν και  τα αθλήματα στίβου ( σφαίρα, δίσκο,  ακόντιο, δρόμου 100μ. 200μ.) με πάρα πολλά μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα.
Το  1995  δημιουργήθηκε το μπάσκετ με αμαξίδιο, η ποδηλασία   πίστας - δρόμου και το 2003 το βόλεϊ καθιστών.
Οι αθλητές  του Συλλόγου έχουν πολλές διακρίσεις και μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα αλλά και σε Πανευρωπαϊκά  και Παγκόσμια, με αποκορύφωμα την συμμετοχή τριών αθλητών  του Συλλογου στην Εθνική Ελλάδος Βόλεϊ Καθιστών στην Παραολυμπιάδα  το 2004, κατακτώντας την 8η θέση και στην συνέχεια 4 παίκτες  του ΑΕΤΟΙ ΚΡΗΤΗΣ έγιναν βασικοί παίκτες στην Εθνική Ομάδα.
   Το  σύνολο  των αθλητών  που πλαισιώνουν  το Σύλλογο είναι  25 σύμφωνα με τα αθλητικά Δελτία που έχουν εκδοθεί από τις Αθλητικές Ομοσπονδίες,  και μέλη του Συλλόγου 75. 
Στόχος της ομάδας μπάσκετ που αγωνίζεται στην    Α2΄ Εθνική κατηγορία   είναι η νίκη και μελλοντικά η άνοδος στην Α1 και την κατάκτηση του Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου εφόσον βρεθούν οι κατάλληλοι χορηγοί για την υλικοτεχνική υποστήριξη που χρειάζεται για να πετύχει τον σκοπό της.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

          "Servo per Amiceko"
        "Υπηρετώ δια της φιλίας"


Ο Πρόεδρος                                                           Η Γ. Γραμματέας
Ιωάννης Περράκης                                                 Σοφία Λογαρίδου

Τ.Δ.Ιωαννίνων-Έκπτωση διδάκτρων στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης ΔΥΝΑΜΙΚΟ ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

       Η Τοπική μας Διοίκηση ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς εξασφάλισε έκπτωση για τα μέλη της στα φροντιστήρια μέσης εκπαΊδευσης ΔΥΝΑΜΙΚΟ...