Σελίδες

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

I.P.A.Ηρακλείου-¨ Πολιτιστική περιήγηση στην επαρχία Πεδιάδος και την 133 Σ.Μ. ¨



Ηράκλειο,  14 Ιουνίου 2018

ΘΕΜΑ :
¨ Πολιτιστική περιήγηση στην επαρχία Πεδιάδος και την 133 Σ.Μ. ¨




        Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερήσια πολιτιστική περιήγηση της Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου στην επαρχία Πεδιάδος σε συνεργασία με την 133 Σ.Μ.
Γνωρίσαμε τα ιστορικά αρχαιολογικά μνημεία της επαρχίας Πεδιάδος, το Μέγαρο Νίρου και το Ανάκτορο Μαλίων, με μια νέα ματιά, σε μέρη που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε, αλλά δεν έχουμε επισκεφτεί, χαρήκαμε τις διαδρομές, απολαύσαμε τα χρώματα, ακούσαμε τους ψιθύρους και αφήσαμε τη σιωπή να μας ταξιδέψει στον παράδεισο της γενέτειρας του Δία, το Δικταίο Άνδρο.
Το επίτιμο μέλος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος και της Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου, εθελόντρια ξεναγός  κ. Αθηνά Σφακάκη Κυριακάκη χάραξε τις πολιτιστικές και  ιστορικές διαδρομές της περιπλάνησης και έχτισε με λόγια τις εικόνες, όπως μοναδικά αυτή γνωρίζει και την ευχαριστούμε ιδιαίτερα.
        Η σκυτάλη δόθηκε στην 133 Σ.Μ. όπου μας υποδέχθηκε ο Υποδιοικητής της 133 Σ.Μ. Σμήναρχος (Ι) κ. Ευάγγελος Ανδρεαδάκης  και η  Σμηνίας (ΟΒΡΕ) κ. Πηνελόπη Καπετανικόλα έχοντας ετοιμάσει πλούσιο μπουφέ για να μας καλωσορίσουν.
        Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου κ. Μανόλης Ζαχαριουδάκης κατέθεσε στεφάνι τιμής και ευγνωμοσύνης καθώς  και όλοι Αστυνομικοί μέλη της Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου κατέθεσαν από ένα λευκό τριαντάφυλλο  στο μνημείο πεσόντων της πολεμικής αεροπορίας. Στην μνήμη μας  οι ήρωες  Ιωσήφ Αναστασάκης, Κωνσταντίνος Ηλιάκης και Γεώργιος Μπαλταδώρος που προστέθηκαν πρόσφατα στο μακρύ κατάλογο των ηρώων της Πολεμικής Αεροπορίας.

        Κατόπιν ξεναγηθήκαμε στην 133 Σ.Μ. παρακολουθήσαμε επίδειξη εκπαίδευσης στρατιωτικών σκύλων  και στη συνέχεια δίπλα στο F16 οι πιλότοι της 133 Σ.Μ. με ευγένεια, χαμόγελο, επί 90 λεπτά δεχόταν  και με περίσσια ευγένεια  απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις μας, λύνοντας  όλες μας τις απορίες. 
        Μεγάλη η χαρά των μικρών και των μεγάλων φίλων μας η φωτογραφία με τους φίλους μας πιλότους. Εμείς πλέον γνωρίζουμε όταν θα βλέπουμε ένα μαχητικό αεροπλάνο να σχίζει τον κρητικό ουρανό για να προασπίσει τα ιδανικά μας, ότι μέσα σε αυτό το αεροπλάνο θα είναι οι φίλοι μας, ο Στέλιος και τον ακολουθεί ο Αλέξης, ο Αλέξης και θα ακολουθεί ο Στέλιος  και θα ευχόμαστε να είναι γεροί και δυνατοί να σπάνε σε ταχύτητα το φράγμα του ήχου για να  προστατευόσουν την Εθνική μας κυριαρχία. 
Να ευχαριστήσουμε θερμά :
Τον Διοικητή της 133 Σ.Μ. Σμήναρχο (Ι) κ. Ιωάννη ΣΓΟΥΡΑΚΗ 
Τον Υποδιοικητή της 133 Σ.Μ. Σμήναρχο (Ι) κ.  Ευάγγελο ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ 
Τον Σμηναγό (ΤΜΑ) κ. Παναγιώτη ΤΣΟΥΛΦΙΔΗ
Τον Υποσμηναγό (Ι) κ. Αλέξη – Χρήστο ΛΑΒΑΤΖΙΩΤΗ
Τον Υποσμηναγό (Ι) κ. Στυλιανό ΓΕΩΡΓΙΟΥ 
Τον Ανθυπασπιστή (ΑΦΜΣ) κ. Εμμανουήλ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ
Την Σμηνία (ΟΒΡΕ) κ. Πηνελόπη ΚΑΠΕΤΑΝΙΚΟΛΑ 
Τον Σμηνία (ΟΑΦΜΣ) κ.  Αλέξανδρο ΠΛΑΜΑΡΙΤΗ 
Τον Σμηνία (ΟΟΑΑΔ) κ. Αντώνιο ΣΦΑΙΡΙΔΗ  
Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τον απερχόμενο Διοικητή της 133 Σ.Μ. τον Σμηναγό (Ι) κ. Απόστολο ΔΟΥΚΕΛΛΗ με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση και συζήτηση.  
Η γαστρονομία, η παραδοσιακή κουζίνα και η γεύση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας. Γύρω από το τραπέζι, την ώρα της παρέας, αφύπνισε τις αισθήσεις μας το συγκρότημα του Μιχάλη ΣΑΒΟΥΙΔΑΚΗ με παραδοσιακά κρητικά ακούσματα με guest star τον κ. Μιλτιάδη ΚΟΥΝΕΝΟ.
Το κάθε ταξίδι είναι όμορφο όταν επιστρέφεις με ασφάλεια και φρόντισαν για αυτό ο Όμιλος ΜΟΥΖΕΝΙΔΗ με το υπερσύγχρονο λεωφορείο και τον έμπειρο οδηγό τον Γιάννη ΜΑΡΚΑΚΗ.
Ευχαριστούμε τον  Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου Ταξίαρχο κ. Ιωσήφ ΚΑΝΑΚΟΥΣΑΚΗ για την συμμετοχή του.
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη συμμετοχή σε όλα τα μέλη μας και τα μέλη των οικογενειών τους, στους εκπροσώπους Αρχών - Φορέων και πολιτιστικών συλλόγων, στους πολίτες φίλους μας.  
 
Για την Τοπική Διοίκηση       
    Ο Πρόεδρος                                          H Γενική Γραμματέας
Μανόλης Ζαχαριουδάκης                                        Έφη Φλουρή   

Τ.Δ.Ιωαννίνων-Έκπτωση διδάκτρων στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης ΔΥΝΑΜΙΚΟ ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

       Η Τοπική μας Διοίκηση ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς εξασφάλισε έκπτωση για τα μέλη της στα φροντιστήρια μέσης εκπαΊδευσης ΔΥΝΑΜΙΚΟ...