Σελίδες

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΘΕΜΑ: « Δράσεις του Ελληνικού Τμήματος/ΙΡΑ και Βραβεύσεις Τοπικών Διοικήσεων στο 34ο Πανελλήνιο Συνέδριο στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου ».



ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Μη Κυβερνητική Οργάνωση

Ικτίνου 2,
105 52 - Αθήνα
ΕΛΛΑΣ
Τηλέφ.  +30 210 5227 330
&         +30 210 5226 295
Fax.   +30 210 5248 397
E-mail: ipahellenicsection@gmail.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: « Δράσεις του Ελληνικού Τμήματος/ΙΡΑ και Βραβεύσεις Τοπικών Διοικήσεων στο 34ο Πανελλήνιο Συνέδριο στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου ».

             Κατά τις εργασίες του 34ου  Συνεδρίου μας συζητήθηκαν προτάσεις με γόνιμο και παραγωγικό διάλογο  και αναπτύχθηκαν αρκετά θέματα από τους αντιπροσώπους με χρήσιμα συμπεράσματα για την Ένωσή μας.
             Με την αρωγή του ΔΣ και των ΤΔ, η αποτίμηση του έργου μας απαριθμεί ένα πλήθος δράσεων υπέρ του Κοινωνικού Προσανατολισμού της Ένωσης μας και της αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους.
             Προτεραιότητά μας η χάραξη μιας μακροχρόνιας εθνικής στρατηγικής με εκδηλώσεις όπως: Η πραγματοποίηση έκθεσης εικαστικών στη Θεσσαλονίκη  το Σεπτέμβριο του 2018, πρόταση για ανάληψη διοργάνωσης του Παγκοσμίου Συνεδρίου ΙΡΑ το 2019 ή αργότερα, διοργάνωση Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών το 2019 στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου σε συνεργασία με την ΤΔ Αργολίδος, προγραμματισμός επετειακών εκδηλώσεων το 2020 για τα 55 χρόνια του ΕΤ,  διοργάνωση του 2ου Διεθνούς Συμποσίου της ΔΕΑ στην Αρχαία Ολυμπία το 2020 κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, διεκδίκηση της διοργάνωσης των IPA GAMES το 2020, διοργάνωση το 2021 εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την ίδρυση του νεότερου Ελληνικού Κράτους  και την πραγματοποίηση του Πανελληνίου Συνεδρίου στην 1η Ελληνική πρωτεύουσα το Ναύπλιο.
Με αφορμή τη διάκριση της Αθήνας σε Παγκόσμια Πρωτεύουσα ΒΙΒΛΙΟΥ  για το 2018 προτείναμε στο Αρχηγείο την ένταξη στις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Αρτεμίου τιμητικής εκδήλωσης αφιερωμένης στο έργο των αστυνομικών συγγραφέων.
Θα ολοκληρώσουμε τη 10ετία  2011-2021με πρωτόγνωρες δράσεις για την Ένωση και θα συνεχίσουμε με τη δική σας στήριξη το έργο μας.

Από πλευράς εκπροσώπων, έγιναν ενδιαφέρουσες προτάσεις, αποδεικνύοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την αγωνία όλων για το αύριο της Ένωσης μας.
Σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας/ΔΕΑ και κατόπιν εισηγήσεως των αρμοδίων Αντιπροέδρων και των επιτροπών τους, έγινε  αντικειμενική αξιολόγηση και βραβεύτηκαν για το έργο τους οι Τοπικές Διοικήσεις:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η Επιτροπή έλαβε υπόψη τις ηλεκτρονικές αναφορές όλων των Τοπικών Διοικήσεων και η απόφαση για τη βράβευση των Τοπ. Διοικήσεων ελήφθη σύμφωνα με τις δραστηριότητές τους, τη βαθμολόγηση του συστήματος και τις εγγραφές νέων μελών.  Ως εκ τούτου απονεμήθηκαν:
Α) Βραβείο στην ΤΔ Τρικάλων για την εγγραφή  122 νέων μελών, βαθμοί 161.
Β) Έπαινοι, στις τρεις πρώτες ΤΔ:
1.     Πιερίας για την εγγραφή 62 νέων μελών, βαθμοί 91 .
2.     Λάρισας για την εγγραφή 43 νέων μελών, βαθμοί 57.
3.     Λασιθίου για την εγγραφή 42 νέων μελών, βαθμοί 47.
Γ) Επίσης από την Επιτροπή Διοικητικών Θεμάτων βραβεύτηκαν και οι Τοπικές Διοικήσεις με τις καλύτερες ιστοσελίδες :
1.     Τ.Δ. Θεσσαλονίκης
2.     Τ.Δ. Καρδίτσας
3.     Τ.Δ. Πειραιώς & Νήσων

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μετά την  αντικειμενική αξιολόγηση και ψηφοφορία  που έγινε, βραβεύτηκαν οι παρακάτω ΤΔ:
Α) Βραβείο στην Τ.Δ. Τρικάλων με 179 ψήφους,
Β) Έπαινοι, στις τρεις πρώτες ΤΔ:
1.     Λασιθίου με 177 ψήφους
2.     Ηρακλείου με 176 ψήφους,
3.     Καρδίτσας  με 170 ψήφους,
……………………………..
4.     Τ.Δ. Ακαρνανίας με 164 ψήφους,
5.     Τ.Δ. Σερρών με 128 ψήφους και
6.     Τ.Δ. Πιερίας με 119 ψήφους
                      
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΘΕΜΑΤΑ
Η Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων αφού έλαβε υπόψη τις αναφορές προόδου των Τοπικών Διοικήσεων, μελέτησε προσεκτικά τις δραστηριότητές τους και επέλεξε ΟΜΟΦΩΝΑ τις επτά (7) επικρατέστερες.  Από την ηλεκτρονική ψηφοφορία που διεξήχθη πανελλαδικά βραβεύτηκαν οι παρακάτω ΤΔ:  
Α) Βραβείο στην Τ.Δ. Τρικάλων με 184 ψήφους,
Β) Έπαινοι, στις τρεις πρώτες ΤΔ:
1.     Καρδίτσας με 176 ψήφους,
2.     Ηρακλείου με 171 Ψήφους,
3.     Δράμας με 168 Ψήφους,
……………………………

4.     Ξάνθης με 164 ψήφους,
5.     Ακαρνανίας με 129 ψήφους και
6.     Μαγνησίας με 129 ψήφους.

         Το Διοικητικό Συμβούλιο συγχαίρει όλες τις βραβευμένες Τοπικές Διοικήσεις για την πλούσια δραστηριότητα που επέδειξαν κατά το έτος 2017 και προτρέπει και τις υπόλοιπες Τοπικές να συνεχίσουν να προβάλλουν  με τις δράσεις τους την εικόνα της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών.
         Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον ευελπιστούμε ότι θα εντατικοποιήσουμε τις δράσεις μας και μέσα από διάλογο θα υλοποιήσουμε τους στόχους μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
        Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στη διοργανώτρια ΤΔ Λασιθίου, στη Φυσική και Πολιτική Ηγεσία του Σώματος για την πολύτιμη αρωγή, στους χορηγούς και βεβαίως σε όλους τους σύνεδρους που συνετέλεσαν στο να διεξαχθεί ένα Πανελλήνιο Συνέδριο υψηλού επαγγελματικού επιπέδου.

SERVO PER AMIKECO
(υπηρετώ δια της φιλίας)
    Ο Πρόεδρος                                         Ο Γενικός Γραμματέας

                              

        Ιωάννης Καραπατάκης                                                    Βασίλειος Παπάς





Τ.Δ.Ιωαννίνων-Έκπτωση διδάκτρων στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης ΔΥΝΑΜΙΚΟ ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

       Η Τοπική μας Διοίκηση ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς εξασφάλισε έκπτωση για τα μέλη της στα φροντιστήρια μέσης εκπαΊδευσης ΔΥΝΑΜΙΚΟ...