Σελίδες

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Ι.Ρ.Α.Τ.Δ. Αθηνών-Αττικής- Επίσκεψη στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης



Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών η Τοπική Διοίκηση Αθηνών Αττικής ξεκινά μια σειρά επισκέψεων σε μουσεία, καλλιτεχνικούς και εικαστικούς χώρους με σκοπό τη γνωριμία με τον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ,την ιστορία του τόπου μας, την επικοινωνία με τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού και το κτίσιμο μιας σχέσης εμπιστοσύνης των πολιτών με την Αστυνομία.
Η δράση μας αυτή ονομάζεται ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΤΗΣ ΙΡΑ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ και θα εξελίσσεται κάθε φορά σε διαφορετικό πολιτιστικό χώρο με την παρουσία μελών μας και των οικογένειών τους.
Πρώτος σταθμός μας το ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (mea.ilioupoli.gr), όπου αποτελεί μνημείο των αγώνων του Ελληνικού λαού ενάντια στη τριπλή κατοχή των δυνάμεων του άξονα.
Μέσα από τη συλλογή του μουσείου (τεκμηρίωση και ανάδειξη χειρογράφων, πρωτοσέλιδων εφημερίδων, προκηρύξεων, εργαλείων παράνομου τύπου, περιοδικών, τρυκ, φωτογραφιών, στρατιωτικών ενδυμάτων και πολεμικού εξοπλισμού, ηχητικών ντοκουμέντων, έργων τέχνης αλλά και προσωπικών αντικειμένων που ανήκουν σε ιστορικά πρόσωπα που συνδέονται με την Εθνική Αντίσταση) παρουσιάζονται όλες οι αντιπροσωπευτικές, μεμονωμένες ψηφίδες που συγκροτούν την ανασύσταση ενός ευρύτερου ιστορικού παζλ που απεικονίζει εύγλωττα την πολύπαθη περίοδο από την έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου (1940-1941), την Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα (6 Απριλίου 1941) εώς την απελευθέρωση της χώρας (Οκτώβριος του 1944).
Ευχαριστούμε τον κ. Καπετανόπουλο Περικλή, υπεύθυνο του Μουσείου και τους συνεργάτες του για τη φιλοξενία και την ξενάγηση στους χώρους γνωρίζοντάς μας παράλληλα και την ιστορική διαδρομή κάθε εκθέματος. Επισυνάπτεται Δελτίο Τύπου του υπεύθυνου του μουσείου κ. Καπετανόπουλου Περικλή.

Servo per Amikeco - Υπηρετώ δια της φιλίας
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
ΒΑΛΑΤΣΟΣ  Βλάσιος
Η Γενική Γραμματέας
ΑΝΤΩΝΙΟΥ Ευθυμία



Διεθνής Ένωση Αστυνομικών
Τοπική Διοίκηση Αθηνών Αττικής

Ικτίνου 2, 105 52, Αθήνα
τηλ.:  2105227330 & 2105227187
φαξ:  2105248397
email: ipa.athens@gmail.com

Τ.Δ.Ιωαννίνων-Έκπτωση διδάκτρων στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης ΔΥΝΑΜΙΚΟ ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

       Η Τοπική μας Διοίκηση ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς εξασφάλισε έκπτωση για τα μέλη της στα φροντιστήρια μέσης εκπαΊδευσης ΔΥΝΑΜΙΚΟ...