Σελίδες

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

I.P.A.Τ.Δ.Καρδίτσας-Το Όνειρο Λήθης στην Καρδίτσα-Παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής της ποιήτριας Θωμαής Γιαννακοπούλου




Παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής της ποιήτριας Θωμαής Γιαννακοπούλου
 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
ΘΕΜΑ:  «Το Όνειρο Λήθης στην Καρδίτσα»
             «Η ιστορία του Ονείρου Λήθης θα μπορούσε  να παρομοιαστεί ως η ιστορία ενός άνθους, κατακόκκινου, ακαθόριστης καταγωγής, το οποίο ανέδυσε το άρωμα της ελπίδας καταμεσής σε παγωμένα συντρίμμια. Είναι αφιερωμένο σε όλους όσοι αναλαμβάνουν την ευθύνη της ύπαρξης τους κι ανανεώνονται με το νερό της λησμονιάς, αφού περάσουν το τοξωτό γεφύρι της συγχώρεσης, πρωτίστως του εαυτού τους. Ήταν συγκινητικό να μοιραστούμε την προοπτική της πολυπόθητης λήθης. Ονειρεμένα όμορφος ο χώρος, ευλογίας αξέχαστη η συνεισφορά και η αγάπη σας».
            Τα λόγια της ίδιας της ποιήτριας, Θωμαής Γιαννακοπούλου, περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο την όμορφη βραδιά που είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε στην Καρδίτσα την περασμένη Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την παρουσίαση της πρώτης της ποιητικής συλλογής, που τιτλοφορείται «Όνειρο Λήθης». Στον πολύ ζεστό χώρο του θεάτρου «Όψεις», που αποτελεί πλούτο για την πόλη μας και μπροστά σε πολυπληθές κοινό, η ποίηση της Θωμαής μας συγκίνησε, μας ερέθισε τα συναισθήματα, μας δημιούργησε σκέψεις και προβληματισμούς.
             Σ’ αυτό συνέβαλαν καθοριστικά οι άνθρωποι που επιμελήθηκαν την εκδήλωση και έχουμε την ευτυχία ως τοπική διοίκηση να απολαμβάνουμε την υποστήριξη τους. Τη Θωμαή προλόγισε ο Μανώλης Στεργιόπουλος, ποιητής ο ίδιος και ταυτόχρονα πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας. Την επιμέλεια όλης της εκδήλωσης είχε ο Παύλος Βησσαρίου, ηθοποιός και ψυχή του θεάτρου «Όψεις», ο οποίος απήγγειλε με το μοναδικό του τρόπο ποιήματα της συλλογής. Η εκδήλωση που διοργάνωσε η τοπική μας διοίκηση δεν θα είχε αυτή την επιτυχία, αν δεν είχαμε την τύχη να την «ντύσει» μελωδικά η πιανίστα Χριστίνα Γιαννέλου, Δρ. Μουσικολογίας και καθηγήτρια Μουσικής. 
            Με τη λήξη της παρουσίασης η τοπική μας είχε φροντίσει να υπάρχουν νόστιμα εδέσματα για τους παρευρισκόμενους, τα οποία αποτέλεσαν τα καλύτερα συνοδευτικά των κρασιών των χορηγών μας, ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ και Domaine Monsieur Nicolas, αλλά και του πολυβραβευμένου νερού ΘΕΟΝΗ.
‘Servo per amikeco’ – ‘Υπηρετώ δια της Φιλίας’
Για το Δ.Σ.
                             Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Ζαρχανής                                                          Νικόλαος Γούσιας


Τ.Δ.Ιωαννίνων-Έκπτωση διδάκτρων στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης ΔΥΝΑΜΙΚΟ ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

       Η Τοπική μας Διοίκηση ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς εξασφάλισε έκπτωση για τα μέλη της στα φροντιστήρια μέσης εκπαΊδευσης ΔΥΝΑΜΙΚΟ...