Σελίδες

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Πολυποίκιλες δράσεις από την I.P.A.Τ.Δ.Καρδίτσας




ΘΕΜΑ:  « Εβδομάδα Κινητικότητας »
Την ομάδα καλαθοσφαίρισης της τοπική μας διοίκησης επέλεξε ως αντίπαλο  η αντίστοιχη ομάδα του Δήμου Καρδίτσας για το φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο αθλητικό πάρκο, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την πρώτη μέρα της εβδομάδας κινητικότητας. 
               Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους. Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.      
                Στην Καρδίτσα, στόχος της δημοτικής Αρχής είναι να σταλεί μήνυμα ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε λιγότερο το αυτοκίνητο και περισσότερο το ποδήλατο και το βάδισμα στις μετακινήσεις μας, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στην ασφαλή μετακίνηση. Τη φετινή χρονιά λαμβάνονται περισσότερες πρωτοβουλίες από κάθε άλλη φορά όχι μόνο από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου αλλά καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, θέλοντας η Καρδίτσα να δικαιολογήσει τον τίτλο της πόλης του ποδηλάτου και να τον κάνει ακόμα πιο εμφατικό. Οι δράσεις που θα αναπτυχθούν τις επόμενες ημέρες στοχεύουν ακριβώς σε αυτό, ενώ κάποιες από αυτές θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Ανάμεσα στις πολλές δράσεις ξεχωρίζει η συμμετοχή του Τμήματος Τροχαίας Καρδίτσας, το οποίο σύμφωνα με το πρόγραμμα πρόκειται να συμβάλει σημαντικά στην εκπαίδευση σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή και την κίνηση με ασφάλεια στους δρόμους.
                  Με τον φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης και τη συμμετοχή των μελών μας σε όλες τις δράσεις της εβδομάδας, η τοπική μας διοίκηση ανέδειξε για ακόμη μια φορά τον κοινωνικό και εθελοντικό χαρακτήρα της Ένωσης και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει στα δρώμενα της πόλης μας.
ΘΕΜΑ:  « Κόκκινη κλωστή με τη ζωή δεμένη »


             Η τοπική διοίκηση Καρδίτσας ήταν ένας από τους φορείς της πόλης που επιλέχθηκαν για την υποδοχή των ποδηλατών που συμμετείχαν στην ποδηλατοδρομία που διοργάνωσε από τις 11 έως τις 16 Σεπτεμβρίου το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας μαζί με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Νομού Αιτωλοακαρνανίας, με αφετηρία την Αλεξανδρούπολη και τερματισμό την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και η οποία είχε τίτλο «Κόκκινη κλωστή με τη ζωή δεμένη».
            Οι ποδηλάτες, που μεταφέρουν στις πόλεις από όπου περνούν το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, έγιναν δεκτοί στην πόλη μας με ενθουσιασμό και σε καλωσορίστηκαν σε μια λιτή τελετή που έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης, παρουσία των φορέων που στηρίζουν διαρκώς την εθελοντική αιμοδοσία. 


 ‘Servo per amikeco’ – ‘Υπηρετώ δια της Φιλίας’
Για το Δ.Σ.

                             Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Ζαρχανής                                                          Νικόλαος Γούσιας

Τ.Δ.Ιωαννίνων-Έκπτωση διδάκτρων στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης ΔΥΝΑΜΙΚΟ ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

       Η Τοπική μας Διοίκηση ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς εξασφάλισε έκπτωση για τα μέλη της στα φροντιστήρια μέσης εκπαΊδευσης ΔΥΝΑΜΙΚΟ...